De Groot Lastechniek bestaat uit drie bedrijven:

  • De Groot Lasopleidingen B.V
  • De Groot Technisch Uitzendbureau

Deze drie zusterbedrijven hebben een ijzersterke samenwerking, een samenwerking die gericht is op totaaloplossingen. We leiden mensen op en vinden tijdelijk of vast werk voor ze. Wilt u kennis maken met onze dienstverlening neem dan contact met ons op.

De Groot Lasopleidingen B.V.

De Groot Lasopleidingen is het grootste lasopleidingscentrum van Zuid-Nederland. We bieden standaard lascursussen, certificeringen en kader- opleidingen op diverse niveaus, overdag en in de avonduren. Ook voor gespecialiseerde maatwerktrainingen is De Groot een begrip in de regio. 

Kernwaarden zijn de basisprincipes van een onderneming. De Groot Lastechniek gebruikt deze grondbeginselen om zich te profileren in de markt. De Groot Lastechniek heeft gekozen voor vier kernwaarden: klantvriendelijkheid, kwaliteit, initiatief nemen en teamwork, allen geformuleerd voor intern en extern gebruik. 

Kies uw opleiding
De Groot Lasopleidingen richt zich op het gehele scala aan lastechnieken (Tig ,Mig/Mag, Bmbe en Autogeen). In totaal bieden we ruim vijftig verschillende cursussen aan. Van cursussen voor beginners tot gespecialiseerde scholing voor kaderpersoneel (Meesterlassen IWP, Lasspecialist IWS) en Lascoordinator (RWC, Responsible Welding Coordinator). Deze opleidingen zijn te volgen in ons opleidingscentrum in Breda of op de locatie waar u werkt. 

Maatwerk intake
Eén van de kernactiviteiten van De Groot Lasopleidingen is het opzetten van een praktijkgerichte training die is afgestemd op uw bedrijfssituatie. Om uw opleidingsbehoefte helder te krijgen, brengt onze adviseur een bezoek aan uw bedrijf. De adviseur inventariseert de werkzaamheden, de producten en de materialen waarmee u werkt. Na de inventarisatie wordt een opleidingsvoorstel gedaan. 

Certificering
Steeds meer merken opdrachtgevers dat de werkzaamheden aan bepaalde keuringsvoorwaarden moeten voldoen (PED, NEN-ISO 3834, EN 1090). Aan deze voorwaarden kan worden voldaan als de benodigde lasvaardigheden aanwezig zijn. De vraag naar gekwalificeerd personeel stijgt. Onze cursussen richten zich op het bijbrengen van gespecialiseerde kennis en vaardigheden. Dit geldt voor diegenen die een plaat- of pijplas moeten verrichten en waarbij de las aan radiografisch/ultrasoon en destructief onderzoek wordt onderworpen. Een geldigheidsbereik van de kwalificatie wordt, conform de Euronorm (NEN EN ISO 15614-1 en 2, NEN EN ISO 9606-1:2013 en ISO 9606-2), ASME IX, AWS D1.1 of een combinatie hiervan, uitgevoerd. 

Workshops

Naast de reguliere lasopleidingen bieden wij diverse workshops waarin specifieke onderwerpen van lasprocessen aan de orde komen. Voor een persoonlijk gesprek of een opleidingsadvies op maat, kunt u contact met ons opnemen.

lasser 1

 

De Groot Technisch Uitzendbureau B.V.

De Groot Technisch Uitzendbureau is gevestigd in Breda en specialist in het uitzenden van (las) technisch personeel. Werkzoekenden en werkgevers, in alle marktsegmenten en op alle niveaus, vinden elkaar bij ons. Als geen ander kennen wij de Brabantse (technische) arbeidsmarkt en de markt kent ons. Deze verhouding vergroot uw slagingskans!

Werker Site

Absolute meerwaarde is dat we rechtstreeks samenwerken met het technisch trainingscentrum van De Groot Lasopleidingen in Breda. Dit biedt ons de mogelijkheid kandidaten te testen op hun competenties, professioneel bij te scholen en klaar te stomen voor een nieuwe functie.

De Groot Technisch Uitzendbureau is lid van de Algemene Bond voor Uitzendondernemingen (ABU) en is NEN 4400 gecertificeerd. U bent er dus van verzekerd dat alles goed geregeld is. Op het gebied van lassen bemiddelen wij in de disciplines Tig, Mig/Mag en BMBE. Dit kan zowel gecertificeerd als ongecertificeerd zijn. Tevens bemiddelen wij in constructiebankwerkers, ijzerwerkers, pijpfitters, montagemedewerkers en overige banen in de (metaal) techniek.

Uitzenden

Wij voorzien (las)technisch medewerkers van een nieuwe baan bij een van onze opdrachtgevers. Dit kan variëren van een tijdelijke baan of voor langere tijd. De voordelen van uitzendpersoneel :

  • Maximale flexibiliteit: u bent niet gebonden aan een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd;
  • Snelle levering: wij beschikken over een uitgebreid bestand van specialisten waar u direct gebruik van kunt maken;
  • "No cure, no pay": u betaalt pas op het moment dat wij een kandiaat gevonden hebben en hij/zij daadwerkelijk gaat starten.

Werving & Selectie

Binnen ons kandidatenbestand beschikken wij over een breed geschoolde groep krachten waaruit u kunt kiezen. Heeft u uw keuze gemaakt voor de juiste kandidaat, dan kunt u hem/haar vanaf de eerste dag in dienst nemen. U betaalt voor de bemiddeling een eenmalige werving & selectiefee.

Payrolling

Met payrolling houdt u uw personeelsbestand, en dus ook uw personeelskosten, maximaal flexibel. U werft en selecteert zelf uw personeel en wij bieden ze een arbeidsovereenkomst aan. De kandiaaat gaat bij u aan het werk op uitzend- of detacheringsbasis. Zo loopt u geen arbeidsrechtelijk risico.