Logos liggend

 

Vanaf heden slaan De Groot Lasopleidingen en het LPMW Lasinstituut, de opleidings- en certificeringstak van Laspartners Multiweld, de handen ineen en zullen gezamenlijk verder opereren vanuit een joint venture op het gebied van lasopleidingen en certificeringen. 

Door de samenwerking ontstaat er een speler van formaat, met maar liefst 7 vestigingen in Nederland waar kader- en praktijkopleidingen worden gegeven. Naast het voordeel van de landelijke dekking zit het synergievoordeel voornamelijk in het kunnen aanbieden van een compleet aanbod aan handvaardigheidsopleidingen, kaderopleidingen, certificeringen van lassers, lasmethoden en bedrijfsprocessen zoals EN 1090-1 en EN-ISO 3834.

De samenwerking tussen de twee partijen start per 6 juni 2017.

Als direct gevolg van de samenwerking zijn veel gevraagde kaderopleidingen zoals de opleiding tot Lascoördinator (EWCP-B en EWCP-S), Visuele Lasinspecteur (VT-w1 en VT-w2) en Middelbaar Lastechnicus (S-IWT en IWT) vanaf nu ook beschikbaar in Breda.

Landkaart lasinstituut

De Groot Technisch Uitzendbureau, het andere bedrijfsonderdeel van De Groot Lastechniek, valt buiten deze joint venture. Dit geldt tevens voor alle overige activiteiten (verkoop, verhuur en service) van Laspartners Multiweld.

Beide partijen zullen hun eigen vertrouwde identiteit behouden. Daarnaast wordt het succes van beide partijen gedeeld. Zo profiteert het LPMW Lasinstituut van de jarenlange ervaring op het gebied van lasopleidingen van de Groot Lasopleidingen, terwijl deze laatst genoemde zijn activiteiten uitbreid van 1 naar 7 vestigingen in Nederland.

 

Ondertekening
VLNR: Arjen Engelen, Helene Kaspers, Wim de Groot en Gert Eilander

Naast het uitzenden van technisch personeel en het opleidingscentrum is De Groot Lastechniek tevens actief in de verkoop van lastechnische producten. Deze verkoopactiviteiten worden ook overgenomen door Laspartners Multiweld.

Het managementteam van de nieuwe organisatie wordt gevormd door Wim de Groot (directeur), Gert Eilander (directeur) en Helene Kaspers (operationeel manager).

Hiermee is een zeer ervaren en deskundig managementteam gevormd.

 

Over Laspartners Multiweld BV

Laspartners Multiweld is de partner voor lassend Nederland en België. Met zeven vestigingen in Nederland en een vestiging in Vlaanderen vervult Laspartners Multiweld de specifieke wensen en behoeften van de klant. Kernactiviteiten van Laspartners Multiweld zijn verkoop, verhuur, advisering, service, opleidingen en certificeringen. De opleidingen en certificeringen zijn ondergebracht in het LPMW Lasinstituut, een zelfstandig opererende onderneming.

Daarnaast biedt Laspartners Multiweld een breed aanbod aan service gerelateerde activiteiten. Denk hierbij aan het onderhouden, repareren, keuren en valideren van gereedschappen. De service van Laspartners Multiweld staat voor:

 • Kennis en kunde van lasapparatuur en aanverwante gereedschappen
 • Landelijke dekking
 • Service ook in België beschikbaar
 • ISO 9001 en VCA* gecertificeerde organisatie en medewerkers
 • Gediplomeerd personeel
 • Flexibiliteit

De verkoop van Laspartners Multiweld richt zich voornamelijk op lastechnische producten en een aantal aanverwante productcategorieën. Bovendien kunnen klanten bij Laspartners Multiweld terecht voor het huren van divers materieel. 

De missie van Laspartners Multiweld is om een belangrijke rol te spelen om de lassector naar een hoger niveau te tillen, onder het motto “Lassen is geweldig”. Vanuit deze missie en dit motto zoekt Laspartners Multiweld continu naar manieren om het succes van onze klanten naar een hoger niveau te brengen en toegevoegde waarde te bieden. Deze toegevoegde waarde wordt door Laspartners Multiweld ingevuld door het bieden van inhoud en het bijdragen aan procesverbetering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan manieren om de inkoop van klanten te optimaliseren met behulp van uitgiftesystemen en een vernieuwd e-commerceplatform, het verbeteren van lasprocessen door het bieden van opleidingen en ontwikkeltrajecten en het bieden van gemak bij inkoop- en logistieke processen.

 

Over het LPMW Lasinstituut

Met de lancering van het LPMW Lasinstituut, de opleidings- en certificeringstak van Laspartners Multiweld, is er een belangrijke focus gelegd op het opleiden en certificeren van lassend Nederland. Het LPMW Lasinstituut kenmerkt zich door ondersteuning op hoog niveau, op het gebied van kader-, praktijkopleidingen en certificeringen. Daarnaast wordt lastechnisch advies geboden, met betrekking tot alle voorkomende kwaliteitsaspecten. Het LPMW Lasinstituut is gespecialiseerd in diverse lasopleidingen:

 • EWCP-B
 • EWCP-S
 • VT-w 1
 • VT-w 2
 • S-IWT
 • IWT

Daarnaast staat het LPMW Lasinstituut garant voor ondersteuning bij het opstellen en begeleiden van een EN 1090-1 kwaliteitsborgingsysteem.

 

Over De Groot Lasopleidingen BV

De Groot Lasopleidingen is het grootste lasopleidingscentrum van Zuid-Nederland. We bieden standaard lascursussen, certificeringen en kader- opleidingen op diverse niveaus, overdag en in de avonduren. Ook voor gespecialiseerde maatwerktrainingen is De Groot een begrip in de regio.

Kernwaarden zijn de basisprincipes van een onderneming. De Groot Lasopleidingen gebruikt deze grondbeginselen om zich te profileren in de markt. De Groot Lasopleidingen heeft gekozen voor vier kernwaarden: klantvriendelijkheid, kwaliteit, initiatief nemen en teamwork, allen geformuleerd voor intern en extern gebruik.

 

Logo multiweld

Laspartners Multiweld
Tel +31(0)88-6641777
Internet www.lpmw.nl
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Logo LPMW

LPMW Lasinstituut
Tel +31(0)88-6641788
Internet www.lasinstituut.nl
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Logo DGL

De Groot Lasopleidingen
Tel +31(0)76-5410720
Internet www.degrootlastechniek.nl
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adresgegevens

Locatie Barendrecht 
Riga 3
2993 LW Barendrecht

Locatie Breda
Weidehek 24
4824 AS Breda

Locatie Montfoort
Aardvletterweg 14a
3417 XL Montfoort

Locatie Terneuzen
Hughersluys 29
4536 HM Terneuzen

Locatie Best
De Dintel 24
5684 PS Best

Locatie Middelburg
Arnesteinweg 63
4338 PD Middelburg

Locatie Sliedrecht
Industrieweg 47a
3361 HJ Sliedrecht